Založ si blog

Ako na zaschnuté cartrigde a tlačové hlavy.

Čistiaca kvapalina na atramentové kazety – Ako ju použiť a kde ju kúpiť?

 

Chcel som ešte niečo napísať o nových herných konzolách, ale po článkoch o atramentových kazetách a ich možnom plnení doma a tak získaní značných finančých úspor, Ste ma zasypali e-mailovými dotazmi. No nezasypali doslova, ale zo 12 mailových dotazov som dostal. Tieto dotazy sa ku mne do spoločnosti Grand – MS, s.r.o. dostali s niekoľko dňovým oneskorením, čo je dôvod, že som na ne neodpovedal hneď.

Výrobok si môžete zakúpiť v shope „Tonery do tlačiarne“.

Pýtate sa, čo robiť ak máte atramentové kazety s tlačovou hlavou v ktorej Vám zaschol atrament.  (Ide napr.  o kazety HP 56, 57, 57, HP 337, 338, 339, HP 704, ….., Canon CL 41, 51, 511, 513, PGI 512, 540, ……. , Lexmark 1, 32, 33, 34, 35, 82, …… a mnoho ďalších. Všetky tieto kazety si môžete zakúpiť cez e-shop „Tonery do tlačiarne“.)  Zo dve otázky boli smerované aj na skutočnosť, čo čobiť, ak zaschne atrament v samotnej atramentovej tlačovej hlave.

No odpoveď je jednoduchá. Najlepšie je keď sa atramentová tlačiareň používa každodenne. Ak to nemôžeme dodržať, je vhodné tlačiť na nej aspoň 2 – 3 krát do týždňa.  Musíme mať na zreteli to, že atrament je tekutina a ako každá tekutina, pri dlhodobej nečinnosti a nodostatočnom utesnení „parkovacieho“ mechanizmu tlačovej hlavy nám môže zaschnúť.

Takže, pýtate sa čo robiť ak sa to stane a hlavne, ako si môžete pomôcť sami. No najlepšie je tlačiareň zaniesť do servisu, kde majú s týmto problémom skúsenosti.  Zázraky nečakajte však ani tam.

Pre názornosť si môžeme popísať postup, ako konať pri zaschnutej tlačovej hlave atramentovej kazety.

Atramentovú kazetu môžeme ponoriť do vaničky so špeciálnou tekutinou a tú vložiť do ultrazvukovej vaničky, ktorú spustíme a počkáme zo 30 minút. Následne kazetu vyberieme opatrne utrieme atramentové trysky na jemný čistý savý materiál. Na ňom zároveň uvidíme, či kazeta tzv. „píše“, teda uvoľňuje patrčiné množstvo farby. Ak tomu tak nieje, proces môžeme opakovať 2 – 3 krát. Ak sa nám takýmto spôsobom kazetu nepodarí „oživiť“ môžeme s týmto procesom skončiť,  kaztetu spokojne zahodiť a kúpiť si novú. Pozor však na savý podklad na ktorom kazetu skúšame oterom, nakoľko pri nevhodne zvolenom materiále môže dôjsť k poškodeniu trysiek kazety.

Zrejme viacerí z Vás sa ma spýtajú, no a čo my, čo nemáme doma „ultrazvukovú vaničku“ ?

Pre tých mám nasledovnú radu. Nech si zabezpečia aspoň tzv. „čistiacu tekutinu“,  s ktorou sa môžu pokúsiť kazetu oživiť. Oživenie sa môžemete pokúsiť zrealitovať tak, že na zasušené trysky atramentovej kazety nanesieme „čistiacu tekutinu“ a necháme ju posobiť zo 1 –  až 2 hodiny. Po tom tekutinu utrieme a vyskúšame na savom podklade, či sa farba uvoľnila a kazeta píše. Ak kazeta neuvoľňuje v dostatočnej miere atrament môžeme tento proces zopakovať 1 až 3 krát. Ak sa nám kazetu nepodarí oživiť ani po 3 pokuse, môžeme je zahodiť.

Veľkou pomôckou pri zaschnutých atramentových kazetách sú tzv. „aktivátory“, ktoré si môžete taktiež zakúpiť v spoločnosti Grand – MS, s.r.o., prostredníctvom e-shopu „Tonery do tlačiarne“. O tom si ale napíšeme nabudúce.

Ak máte o čistiacu kvapalinu záujem môžete si ju zakúpiť prostredníctvom  e-shopu „Tonery do talčiarne“ patriaci spoločnosti Grand – MS, s.r.o.

 

 

 

Za spoločnosť Grand – MS, s.r.o.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  PhDr. Michal Hudák

 

 

 

 

 

 

Stručná informácia k spoločnosti:

 

Spoločnosť Grand – MS, s.r.o., je stabilným obchodným partnerom, pôsobiacim na našom trhu už 19 rokov. Je nielen predajcom a priamym dovozcom, ale i výrobcom. Zároveň zabezpečuje aj servis niektorých produktov. Tovar dodáva tak svojim obchodným partnerom na ďalší predaj v ich obchodoch, ako i konečným odberateľom, akými sú rôzne orientované firmy, či fyzické osoby, kupujúce v kamennej predajni spoločnosti Grand – MS, alebo cez niektorý z jej e-shopov.
Grand – MS, s.r.o., má v svojom portfóliu nielen predaj tovaru, ale i poskytovanie rôznych druhov služieb a to ako na úseku spotrebného materiálu pre tlačiarne, či samotných tlačiarní, tak i na úseku reklamy, grafiky, kopírovania a prezentácie. Svoj tovar a služby ponúka okrem kamennej predajne aj prostredníctvom svojich e-shopov, ktorými sú:

  • Tonery do tlačiarne (www.tonerydotlaciarne.sk) – obchod je zameraný na komplexný sortiment pre tlačiarne, ale i iné druhy tovaru.
  • Spektrum Shop (www.spektrum-shop.sk ) – obchod na satelitnú techniku, kamerové systémy, priemyselné, kancelárske a domáce osvetlenie, ale i iný tovar.
  • Buď Fit (www.bud-fit.sk ) – obchod zameraný na odevy pre rôzne druhy fitness cvičení, fitness náradia, či rôzne fitness doplnky.
  • Spotrebáčik (www.spotrebacik.sk) – bezplatný inzertný portál, na ktorom môže inzerovať každý.
  • Grand – MS, s.r.o. (www.grand-ms.sk) – oficiálna webová stránka spoločnosti.

Hučí, píska, či zvoní Vám v ušiach a neviete si pomôcť?

29.03.2024

TINITUS nie je nič príjemné! Našťastie sú náplaste, ktoré zmierňujú jeho nepríjemné príznaky! Ušné trable môžu byť dosť nepríjemné a ovplyvniť kvalitu vášho života. Od hučania a zvonenia v ušiach po bolesti a stratu sluchu, môže to byť skutočne frustrujúce. Našťastie, existuje stará čínska medicína, ktorá sa osvedčila po tisícročia a môže [...]

Veľkonočné radovánky bez „OPICE“!

28.03.2024

Doprajte si drink bez toho, aby Vám bolo ráno zle! Vitajte v dobe, kedy sa často zábava mieša s opicou a hľadáte rýchle riešenie. Ak aj vy patríte k tým, ktorí si počas Veľkonočných sviatkov doprajú viac alkoholu, než by mali, nie je to nič príjemné, ale nezúfajte! Prichádzajú prírodné náplaste, noví spojenci v boji proti opici. Tieto náplaste sú [...]

Ako na dlhodobú úľavu od bolesti chrbtice, kĺbov a ramien!

23.03.2024

Utlmte nepríjemnú bolesť, ktorá Vám zhoršuje kvalitu života a to bez použitia umelej chémie! Bolesť chrbtice, kĺbov a ramien môže byť skutočnou záťažou pre každodenný život. Od bežných úloh až po vykonávanie každodenných aktivít, nepríjemné pocity môžu obmedziť náš životný štýl a pohodu. Našťastie, nové náplaste na prírodnej báze ponúkajú [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

hudak

Spoločnosť Grand – MS, s.r.o., pôsobí na trhu už viac ako 20 rokov. Jej činnosť je zameraná na 5 hlavných oblasti. Prvou, je dovoz a predaj spotrebného materiálu pre tlačiarne. Druhou, je dovoz a predaj rôznych druhov tovaru. Treťou, je dovoz a predaj prípravkov starej tradičnej čínskej medicíny, vyrobených z liečivých rastlín rastúcich v Ázii. Štvrtou, je výroba a predaj potlačených tričiek, tielok, a iných častí odevu, vrátane pracovných odevov. Poslednou oblasťou je ponuka služieb v oblasti kancelárskych, grafických, reklamných a obdobných činností.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 775
Celková čítanosť: 1040027x
Priemerná čítanosť článkov: 1342x

Autor blogu