Založ si blog

Struny pre 3D tlačiarne už od 0, 53 € s DPH !

Doba pokročila a po ihličkových, atramentových, laserových, či termo tlačiarňach sa už nejakú dobu prihlásili takzvané „3D tlačiarne“, ktoré si už na trhu vydobyli svoje pevné miesto. Široký sortiment spotrebného materiálu pre tieto tlačiarne Vám ponúka spoločnosť Grand – MS, s.r.o. a jej e-shop „Tonery do tlačiarne“.

Spočiatku to boli len ich nesmelé predvádzania a keď sa potencionálny zákazníci pozreli na to, čo dokázali v danej dobe vytlačiť, boli aj tí najväčší optimisti v pochybách, či sa vôbec má zmysel touto problematikou zaoberať. Je jasné, že nie každý zákazník je „vizionár“ a vie si predstaviť, k čomu mohla táto spočiatku neohrabaná technológia prispieť a hlavne, kde by sa mohla použiť.

Prešlo však pár rokov a situácia sa zmenila. Dnes nachádzajú 3D tlačiarne uplatnenie prakticky vo všetkých predmetoch ľudskej činnosti, vrátane vedy a výskumu.

Okrem klasických domácich, či školských 3D tlačiarňach vznikli i kvalitné úzko špecializované priemyselné 3D tlačiarne vyrábajúce špičkové produkty. Majú množstvo výhod a jednou z nich je i možnosť kusovej úzko špecializovanej výroby.

Ako už bolo uvedené 3D tlačiarne získali svoje nezastupiteľné uplatnenie prakticky vo všetkých sférach ľudskej činnosti. Výnimkou nie je ani medicína, kde vďaka ním môžeme zhotovovať funkčné modely častí ľudského tela, či chýbajúce časti ľudského tela – napr. časti lebečnej kosti, ktoré sú takpovediac šité pacientovi na mieru a môžu sa mu implantovať priamo do lebky. S 3D tlačiarňami sa počíta aj pri kozmických letoch a perspektívnom osídľovaní cudzích planét.

Široký výber strún pre 3D tlač. Všetko pre vaše tlačiarne!

Tento článok však nie je určený pre odbornú verejnosť, ale pre bežného spotrebiteľa, takže sa zameriame skôr na to, čo bude takéhoto spotrebiteľa zaujímať. Tým je spotrebný materiál pre 3D tlačiarne, ktorým sú 3D struny, nazývané 3D vlákna, či tzv. filamenty. Jeden z najširších výberov  farebných 3D strún pre tlač nájdete v ponuke e-shopu „Tonery do tlačiarne“. V našej ponuke nájdete aj skutočnú chuťovku a to svietiace 3D struny.

Tlač v 3D tlačiarni prebieha tak, že jej tlačovej hlave dochádza k taveniu „3D struny“ a jej následnému postupnému vrstveniu na určené miesta. Takýmto spôsobom pred našími očami doslova vyrastá tlačený trojrozmerný predmet. Takáto technológia tlače sa nazýva „FFF“, ale poznáme ju aj pod označením aj „FDM“.

Takže k tomu, aby tlačiareň tlačila potrebuje struny. Tie sa delia podľa mnohých ich vlastností. Spočiatku to bolo jednoduché, nakoľko boli len struny deliace sa podľa ich hrúbky a to na 1,75 mm a 3 mm. Tie sa potom delili podľa materiálu na struny „ABS“ a „PLA“, pričom neskôr k nim pribudli aj struny „HIPS“.

V súčasnej dobe je to o niečo komplikovanejšie, nakoľko pribúda stále viac nových materiálov z ktorých sa struny skladajú, pričom každý z týchto materiálov má špecificky odlišné vlastnosti. V podstate to, ale pre bežného užívateľa nie je ani tak dôležité, nakoľko z 90% sa stále najviac používajú struny „ABS“ a „PLA“, prípadne v podstatne menšej miere „HIPS“. Pre každého klasického  zákazníka je pritom najpodstatnejšie, aby mal hlavne výber z viacerých farieb. To je v súčasnej dobe vec, ktorá ho najviac zaujíma.

Ešte si len tak pre lepšiu informovanosť zákazníka uvedieme aj ostatné druhy menej používaných 3D strún (filamentov). Ide o nasledovné struny: PET-G, PET-G CARBON, FIBERWOOD, ABS PLUS, FIBERFLEX 30D, FIBERFLEX 40D, HD PLA, PLAMNERAL, NYLON PA 12, ASA-X  a PPA – POLYPROPYLÉN.

Nabudúce si povieme niečo o samostatných atramentoch, ktorými si môžeme doma sami naplniť atramentové kazety.

 

V súčasnosti je z dôvodu opatrení realizovaných na území SR v dôsledku šírenia sa koronavirusu „COVID-19“ je kamenná predajňa zatvorená, avšak tovar si môžete objednať prostredníctvom e-shopu „Tonery do tlačiarne“.

 

 

 

 

Za spoločnosť Grand – MS, s.r.o.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  PhDr. Michal Hudák

 

 

 

 

 

 

Stručná informácia k spoločnosti:

 

Spoločnosť Grand – MS, s.r.o., je stabilným obchodným partnerom, pôsobiacim na našom trhu už 19 rokov. Je nielen predajcom a priamym dovozcom, ale i výrobcom. Zároveň zabezpečuje aj servis niektorých produktov. Tovar dodáva tak svojim obchodným partnerom na ďalší predaj v ich obchodoch, ako i konečným odberateľom, akými sú rôzne orientované firmy, či fyzické osoby, kupujúce v kamennej predajni spoločnosti Grand – MS, alebo cez niektorý z jej e-shopov.
Grand – MS, s.r.o., má v svojom portfóliu nielen predaj tovaru, ale i poskytovanie rôznych druhov služieb a to ako na úseku spotrebného materiálu pre tlačiarne, či samotných tlačiarní, tak i na úseku reklamy, grafiky, kopírovania a prezentácie. Svoj tovar a služby ponúka okrem kamennej predajne aj prostredníctvom svojich e-shopov, ktorými sú:

  • Tonery do tlačiarne (www.tonerydotlaciarne.sk) – obchod je zameraný na komplexný sortiment pre tlačiarne, ale i iné druhy tovaru.
  • Spektrum Shop (www.spektrum-shop.sk ) – obchod na satelitnú techniku, kamerové systémy, priemyselné, kancelárske a domáce osvetlenie, ale i iný tovar.
  • Buď Fit (www.bud-fit.sk ) – obchod zameraný na odevy pre rôzne druhy fitness cvičení, fitness náradia, či rôzne fitness doplnky.
  • Spotrebáčik (www.spotrebacik.sk) – bezplatný inzertný portál, na ktorom môže inzerovať každý.
  • Grand – MS, s.r.o. (www.grand-ms.sk) – oficiálna webová stránka spoločnosti.

Pomoc pri skrotení vysokého krvného tlaku – bez chémie!

24.04.2024

Prírodná cesta k zdraviu: Rastlinné účinky na normalizáciu krvného tlaku! Vitajte v našom blogu, kde sa zameriame na prírodné riešenia pri normalizácii krvného tlaku. Dnes by sme radi predstavili našu inovatívnu náplasť, ktorá využíva silu rastlinných výťažkov a starovekej čínskej medicíny na účinnú úľavu. Naša náplasť je navrhnutá špeciálne na [...]

Pomoc pri kŕčových žilách, opuchoch, žilovom edéne, kŕčoch, svrbení, pálení, necitlivosti, bolesti a únave dolných končatín!

23.04.2024

Pomôžte svojím dolným končatinám bez vedľajších účinkov! Dnes vám predstavíme účinný spôsob, ako sa zbaviť bolesti a nepohodlia spojeného s kŕčovými žilami a inými ochoreniami dolných končatín bez použitia chemických látok. Naše riešenie je založené na liečivých účinkoch rastlinných výťažkov a starodávnej čínskej medicíne, ktorá už viac ako [...]

Bolia Vás ľadviny, či máte problémy s prostatou?

22.04.2024

Pomôžte svojím ľadvinám a prostate a to bez použitia chemických látok. Trápite sa s problémami s obličkami či prostatou a neviete si poradiť? Vyskúšajte náplasť určenú na tento účel a obsahujúcu len prírodné extrakty. Náplasť je určená na podporu zdravia obličiek, pomáha obnoviť ich činnosť a zlepšiť ich fungovanie. Či už máte problémy s častým močením [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

hudak

Spoločnosť Grand – MS, s.r.o., pôsobí na trhu už viac ako 20 rokov. Jej činnosť je zameraná na 5 hlavných oblasti. Prvou, je dovoz a predaj spotrebného materiálu pre tlačiarne. Druhou, je dovoz a predaj rôznych druhov tovaru. Treťou, je dovoz a predaj prípravkov starej tradičnej čínskej medicíny, vyrobených z liečivých rastlín rastúcich v Ázii. Štvrtou, je výroba a predaj potlačených tričiek, tielok, a iných častí odevu, vrátane pracovných odevov. Poslednou oblasťou je ponuka služieb v oblasti kancelárskych, grafických, reklamných a obdobných činností.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 790
Celková čítanosť: 1069193x
Priemerná čítanosť článkov: 1353x

Autor blogu